Siirry pääsisältöön

Hikoilematta paras - joululoman pikkupuuhasteluja

Hieman on ollut kiireinen tammikuu, eikä retkeilemään ole kovin paljoa ehtinyt. Joten täytyy muistella hieman menneitä.

Jouluaattoa edeltävänä viikonloppuna matkustimme taas kotiselkosille joulun viettoon. Tällä(kin) joululomalla oli tarkoitus piipahtaa Ohtosen autiotuvalla. Retkikamppeet olivat pakattuna auton perässä, mutta aika rauhassa saivat olla. Aikaa ja virtaa ei vain tuntunut löytyvän ja sairastelu verotti puolet lomasta. Loman alkupuoli meni totta kai flunssassa, ja vasta välipäivinä pääsi vähän ulkoilemaan. Olipa hienoa, kun oli kunnon talvi. Lunta lähes puoli metriä ja pakkanen paukkui parhaimmillaan -30 asteessa.

Uuden vuoden alla ehdin kuitenkin aloittelemaan kotipaikalla pientä kotaprojektia ruoteiden parkkaamisen merkeissä. Välipäivien pakkasten innoittamana kävin katsomassa kylmää ja lumista suomaisemaa Sammakkosuon lintutornilla ja samalla paistelin makkarat viereisellä laavulla. Suuremmin en siis itseäni rasittanut. No parrujen parkkaamisessa tuli kyllä hiki. Mutta olipa vain mahtavaa olla ihan rauhakseen paikassa, jossa on elänyt yli puolet tähänastisesta elämästä, mutta jossa on viimeisen 10 vuoden aikana ehtinyt käymään valitettavan vähän.

Kyllä taas alitajunta pakkaa reppua koko ajan. Toivottavasti pian löytyisi aikaa lähteä edes yhdeksi yöksi ulkoruokintaan.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lundhags Avhu Pant - mukavat jokapaikanhousut

Keväällä ostoskoriini tarttui XXL:stä Lundhagsin Avhu -housut. Heti tämän jälkeen nämä housut vaikuttivat tarttuvan jalkoihini, sillä viimeisten parin-kolmen kuukauden aikana en ole juuri muita housuja vapaa-ajalla pitänytkään. Oikeastaan ainoa paikka, jossa olen joutunut jotkut muut housut jalkoihini vetämään, ovat toimisto, asiakastapaamiset sekä remonttipuuhat. Remonttihommissakin nämä olisivat mitä mukavimmat, mutta sotkeutumisen ja rikkoutumisen riski on liian suuri.

Avhut ovat riittävän kevyet ja jalassa erittäin mukavat. Mukavuutta tuo (ainakin minun alaruumiiseni) sopiva leikkaus sekä toimivat joustopaneelit polvissa ja takamuksessa. Pidän myös siitä, että tuuletusaukot on sijoitettu lahkeiden sivujen sijasta etupuolelle. Mielestäni tämä ratkaisu on tehokkaampi tapa ehkäistä jalkojen hikoamista etenkin sisätiloissa.

Housujen päämateriaali on polyesterin ja puuvillan sekoitusta (65/35) ja joustomateriaali sisältää puolestaan polyesteria, nylonia ja elastaania (60/30/10). Materi…

Karut mutta mukavat Lundhagsit

Tuote: Lundhags High Professional Opti –vaelluskenkä Paino: n. 900 g / kenkä Varren korkeus: 30 cm

Kuten jo aiemmin kirjoitin, päätin hankkia elämäni ensimmäisiksi oikeiksi vaelluskengiksi  Erä-lehden testivoittajan isoveljet, eli pitkävartiset Lundhagsin High Professionalit. Lestivalikoimasta leveälestisempi Opti –malli tuntui sopivimmalta kuin tavallinen malli. Seuraavassa yritän luoda pikakatsauksen saappaiden ominaisuuksiin ja käyttökokemuksiin.

Helmiku... eikun maaliskuun pyrähdyksiä

Huhhuh, onpas tämä kevät ollut melkoista suhaamista, koko maaliskuu on mennyt niin että hujahti. Puolisokin tuossa eilissäpäivänä kattoi pöytään kakkukahveja, ja kahvien jälkeen alkoi arvuuttelemaan, että mikäköhän päivä tänään mahtaisi olla ja että mistä hyvästä nyt kakkukahveja juotiin. Ilmeisesti alitajunta laahaa kuukauden jäljessä, sillä aloin ihan tosissaan miettimään, että mikähän merkkipäivä sijoittuikaan helmikuun loppuun .No muutaman piinaavan sekunnin päästä tokenin taas tähän ajastaikaan ja kasvot punaisina jouduin tunnustamaan, että olin unohtanut hääpäivämme. Kyllä nolottaa vieläkin. Kiitos kuuluu taas vaimolle kärsivällisyydestä.

Kevääseen ja kesään on tässä tullut valmistauduttua myös varustepuolella (siitäkin huolimatta, että tässä kuussa ei pitänytkään mitään hankkia). Minulle kävi taas ns. sulovilenit, sillä XXL:n tarjous kotateltasta (Helsport Nordmarka 6) oli vastustamaton. Perheretkiä ajatellen löysin Tori.fi:stä sopivaan hintaan myös kauan hakemani käytetyn Deu…