Siirry pääsisältöön

Koira tuli taloon

Vuoden 2015 lähtökohtia voisi meidän perheen osalta hyvin kuvata vanhalla sanonnalla: Uusi vuosi, uudet kujeet. Perheen pienimmät lähtivät päiväkotiin, ja meille vanhemmille alkoi uusia opiskelu- ja työkuvioita heti vuoden ensimmäisellä viikolla. Aivan vuoden alkajaisiksi pohjoisen joululoma piti "jättää kesken" ja ajella jo uudenvuoden päivänä takaisin Pirkanmaalle. Seuraavana päivänä oli tiedossa uuden asukkaan saapuminen perheeseemme.

Meille on ollut aina suuri haave, että joskus kattilakuntamme käsitettä laajennetaan koskemaan myös koiranruokakuppeja. Nyt tämä haave totetui ja bordercollietyttö Mandi (Kautuksen Blenda) muutti meille 2.1.2015 Lempäälästä.

Parin viikon yhteiselon jälkeen Mandi vaikuttaa olevan oikein oppimis- ja sopeutumiskykyinen pentu. Tässä lyhyessä ajassa Mandista on tullut erottamaton osa meidän elämäämme. Jo nyt on vaikea kuvitella elämää ilman koiraa ja siihen liittyviä aktiviteetteja. Lapsetkin ottivat koiran heti omakseen, vaikka ovatkin toki välillä helisemässä eloisan pennun kanssa. Jos kaikki mene hyvin, tässä on kasvamassa hieno harrastuskaveri ja seuralainen reissuille.

Mandin edesottamuksista varmasti lisää myöhemmin. Pari kuukautta on pitänyt melkoisen kiirettä, mutta toivottavasti pian ehtisi taas jonnekin laavulle rauhoittumaan.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lundhags Avhu Pant - mukavat jokapaikanhousut

Keväällä ostoskoriini tarttui XXL:stä Lundhagsin Avhu -housut. Heti tämän jälkeen nämä housut vaikuttivat tarttuvan jalkoihini, sillä viimeisten parin-kolmen kuukauden aikana en ole juuri muita housuja vapaa-ajalla pitänytkään. Oikeastaan ainoa paikka, jossa olen joutunut jotkut muut housut jalkoihini vetämään, ovat toimisto, asiakastapaamiset sekä remonttipuuhat. Remonttihommissakin nämä olisivat mitä mukavimmat, mutta sotkeutumisen ja rikkoutumisen riski on liian suuri.

Avhut ovat riittävän kevyet ja jalassa erittäin mukavat. Mukavuutta tuo (ainakin minun alaruumiiseni) sopiva leikkaus sekä toimivat joustopaneelit polvissa ja takamuksessa. Pidän myös siitä, että tuuletusaukot on sijoitettu lahkeiden sivujen sijasta etupuolelle. Mielestäni tämä ratkaisu on tehokkaampi tapa ehkäistä jalkojen hikoamista etenkin sisätiloissa.

Housujen päämateriaali on polyesterin ja puuvillan sekoitusta (65/35) ja joustomateriaali sisältää puolestaan polyesteria, nylonia ja elastaania (60/30/10). Materi…

Karut mutta mukavat Lundhagsit

Tuote: Lundhags High Professional Opti –vaelluskenkä Paino: n. 900 g / kenkä Varren korkeus: 30 cm

Kuten jo aiemmin kirjoitin, päätin hankkia elämäni ensimmäisiksi oikeiksi vaelluskengiksi  Erä-lehden testivoittajan isoveljet, eli pitkävartiset Lundhagsin High Professionalit. Lestivalikoimasta leveälestisempi Opti –malli tuntui sopivimmalta kuin tavallinen malli. Seuraavassa yritän luoda pikakatsauksen saappaiden ominaisuuksiin ja käyttökokemuksiin.

Helmiku... eikun maaliskuun pyrähdyksiä

Huhhuh, onpas tämä kevät ollut melkoista suhaamista, koko maaliskuu on mennyt niin että hujahti. Puolisokin tuossa eilissäpäivänä kattoi pöytään kakkukahveja, ja kahvien jälkeen alkoi arvuuttelemaan, että mikäköhän päivä tänään mahtaisi olla ja että mistä hyvästä nyt kakkukahveja juotiin. Ilmeisesti alitajunta laahaa kuukauden jäljessä, sillä aloin ihan tosissaan miettimään, että mikähän merkkipäivä sijoittuikaan helmikuun loppuun .No muutaman piinaavan sekunnin päästä tokenin taas tähän ajastaikaan ja kasvot punaisina jouduin tunnustamaan, että olin unohtanut hääpäivämme. Kyllä nolottaa vieläkin. Kiitos kuuluu taas vaimolle kärsivällisyydestä.

Kevääseen ja kesään on tässä tullut valmistauduttua myös varustepuolella (siitäkin huolimatta, että tässä kuussa ei pitänytkään mitään hankkia). Minulle kävi taas ns. sulovilenit, sillä XXL:n tarjous kotateltasta (Helsport Nordmarka 6) oli vastustamaton. Perheretkiä ajatellen löysin Tori.fi:stä sopivaan hintaan myös kauan hakemani käytetyn Deu…