Siirry pääsisältöön

Koira tuli taloon

Vuoden 2015 lähtökohtia voisi meidän perheen osalta hyvin kuvata vanhalla sanonnalla: Uusi vuosi, uudet kujeet. Perheen pienimmät lähtivät päiväkotiin, ja meille vanhemmille alkoi uusia opiskelu- ja työkuvioita heti vuoden ensimmäisellä viikolla. Aivan vuoden alkajaisiksi pohjoisen joululoma piti "jättää kesken" ja ajella jo uudenvuoden päivänä takaisin Pirkanmaalle. Seuraavana päivänä oli tiedossa uuden asukkaan saapuminen perheeseemme.

Meille on ollut aina suuri haave, että joskus kattilakuntamme käsitettä laajennetaan koskemaan myös koiranruokakuppeja. Nyt tämä haave totetui ja bordercollietyttö Mandi (Kautuksen Blenda) muutti meille 2.1.2015 Lempäälästä.

Parin viikon yhteiselon jälkeen Mandi vaikuttaa olevan oikein oppimis- ja sopeutumiskykyinen pentu. Tässä lyhyessä ajassa Mandista on tullut erottamaton osa meidän elämäämme. Jo nyt on vaikea kuvitella elämää ilman koiraa ja siihen liittyviä aktiviteetteja. Lapsetkin ottivat koiran heti omakseen, vaikka ovatkin toki välillä helisemässä eloisan pennun kanssa. Jos kaikki mene hyvin, tässä on kasvamassa hieno harrastuskaveri ja seuralainen reissuille.

Mandin edesottamuksista varmasti lisää myöhemmin. Pari kuukautta on pitänyt melkoisen kiirettä, mutta toivottavasti pian ehtisi taas jonnekin laavulle rauhoittumaan.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lundhags Avhu Pant - mukavat jokapaikanhousut

Keväällä ostoskoriini tarttui XXL:stä Lundhagsin Avhu -housut. Heti tämän jälkeen nämä housut vaikuttivat tarttuvan jalkoihini, sillä viimeisten parin-kolmen kuukauden aikana en ole juuri muita housuja vapaa-ajalla pitänytkään. Oikeastaan ainoa paikka, jossa olen joutunut jotkut muut housut jalkoihini vetämään, ovat toimisto, asiakastapaamiset sekä remonttipuuhat. Remonttihommissakin nämä olisivat mitä mukavimmat, mutta sotkeutumisen ja rikkoutumisen riski on liian suuri.

Avhut ovat riittävän kevyet ja jalassa erittäin mukavat. Mukavuutta tuo (ainakin minun alaruumiiseni) sopiva leikkaus sekä toimivat joustopaneelit polvissa ja takamuksessa. Pidän myös siitä, että tuuletusaukot on sijoitettu lahkeiden sivujen sijasta etupuolelle. Mielestäni tämä ratkaisu on tehokkaampi tapa ehkäistä jalkojen hikoamista etenkin sisätiloissa.

Housujen päämateriaali on polyesterin ja puuvillan sekoitusta (65/35) ja joustomateriaali sisältää puolestaan polyesteria, nylonia ja elastaania (60/30/10). Materi…

Karut mutta mukavat Lundhagsit

Tuote: Lundhags High Professional Opti –vaelluskenkä Paino: n. 900 g / kenkä Varren korkeus: 30 cm

Kuten jo aiemmin kirjoitin, päätin hankkia elämäni ensimmäisiksi oikeiksi vaelluskengiksi  Erä-lehden testivoittajan isoveljet, eli pitkävartiset Lundhagsin High Professionalit. Lestivalikoimasta leveälestisempi Opti –malli tuntui sopivimmalta kuin tavallinen malli. Seuraavassa yritän luoda pikakatsauksen saappaiden ominaisuuksiin ja käyttökokemuksiin.

Itse tehty risukeitin

Materiaali: Ruostumaton teräs
Paino: 282 g
Mitat: 120 x 180 mm (+ ruuvit)

Valmistus

Erätulilla-ohjelman retkinikkarissa esitelty Tee-se-itse -risukeitin innosti minutkin askartelemaan. Ikean ja Nekalan K-Raudan kautta rautasahahommiin. Rälläkän puutteessa päätin kuitenkin yksinkertaistaa mallia hieman. Vedon parantamiseksi kiinnitin ostamani ruuvauslevyt siipimuttereilla Ikean keittiövälinetelineen kylkeen ja leikkasin pihdeillä muutamia ilma-aukkoja isommaksi.


Lopputulos ei ollut kovin kaunis, mutta sepä ei ollut tavoittenakaan. Tavoitteena oli saada toimiva risukeitin, jolla voi kiehauttaa metsäreissuilla kahvivedet tarvitsematta sytyttää kunnon nuotiota tai tarvitsematta kantaa kaasukeitintä tai spriipoltinvälineitä mukana. Siinä tavoitteessa onnistuin. Parin testikäytön jälkeen olen vakuuttunut että tämä häkkyrä kuuluu jatkossa vakiokalustooni isommilla ja pienemmillä reissuilla.

Sytyttäminen ja polttoaine


Olen todennut, että jos poltettavia risuja ja käpyjä on helposti saatavilla, …