torstai 4. kesäkuuta 2015

Takametsissä rymyämistä

Viime viikkoina on saanut nauttia ihan tosissaan kesän saapumisesta. Suuri nautinto on ollut lähteä pitkille kävelylenkeille Hervannan "takametsiin", jossa polkuja riittää ja omiakin polkuja saa tallustella ihan omiksi tarpeiksi ja kaikessa rauhassa. Joka reissulla pyrin kulkemaan hieman eri reittejä, ja bongailemaan uusia paikkoja. Tämä on ehdottomasti Hervannassa asumisen parhaita puolia, että omalta pihalta pääsee paria tienylitystä lukuunottamatta suoraan ihan rehellisiin metsiin.

Kameraa en ole jaksanut raahata mukana, joskus näpsin kuvia puhelimella. On niin mukava vain käveleskellä ja seurailla koiran touhuiluja. Omiin rentoutumismetodeihini kuuluu myös mielekiintoisten radio-ohjelmien kuunteleminen podcastina. Toisesta korvasta tulvii ajankohtaisohjelmia, toisesta luonnon ääniä. Miellyttävä kombo minulle. :) Kuuntelen viikoittain kymmeniä tunteja radiota ja tunnustaudun jonkinlaiseksi radiofaniksi. Siinä pysyy mukavasti ajan hermolla ja oppi myös kaikenlaista uutta.

Uusvanha harrastuskin on löytynyt kävelyretkien lisäksi. Yleensä en kauheasti jaksa innostua erilaisista "villityksistä" ainakaan ensimmäisessä aallossa. Uusissa "lajeissa" on kuitenkin se hyvä puoli, että niiden myötä markkinoille tulee usein entistä funktionaalisempia varusteita. Tämän päivän kova sana on polkujuoksu, jota myös trail-runningiksi kutsutaan. Suhtauduin asiaan suurella varauksella kun aiheesta alettiin joka puolella puhumaan. Miksi taas on pitänyt keksiä uusi nimi vanhalle asialle? Eikö lenkkeily ole lenkkeilyä, vaikka se tapahtuu metsäpoluilla? Mielestäni on. Mutta kuten sanottua, nyt urheiluliikkeissä on tarjolla loistava valikoima hyviä maastojuoksukenkiä. Sellaiset kävin itsellenikin hankkimassa, kun ei tuo asfaltin kuluttaminen kauheasti ole koskaan sytyttänyt. Poluilla lenkkeily on ihan toista maata, sillä liikkumiseen pitää keskittyä enemmän ja kroppaakin joutuu käyttämään monipuolisemmin. Samalla voi liikkua koirankin vapautuneemmin kuin pikitiellä. Ja koska tätäkin tehdään omaksi iloksi, ei mikään estä pakkaamasta juoksureppuun vaikka risukeitintä tai kaasukeitintä, mikäli reitin varrelle osuu kiva kahvinkeittopaikka.

Viikon päästä pääsee kotiselkosille retkeilemään tutun porukan kanssa. Sitä odotellessa!

Leppäkerttu

Pojan kanssa Ammejärvellä

Lähimetsissä

Riistanhoitoa

Koirakin nauttii


Ruutananjärven rannassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti