torstai 31. heinäkuuta 2014

Tärkeitä hetkiä osa I

Lasten kanssa on mukavaa ulkoilla. Sitä vain pitäisi tehdä enemmän.

Huonosti kerrostalon sisäpihalla viihtyvälle mieluisinta on, jos saa lähdettyä lasten kanssa metsään retkelle. Eväsretket ovat jättäneet mieleen muistoja myös omasta lapsuudesta, ja ovat varmasti osaltaan kasvattaneet omaa kiinnostusta ja innostusta luontoa ja retkeilyä kohtaan.

Eräs mukava retki on jäänyt mieleeni syyskesältä 2013, jolloin kävin Lempäälän maastoissa tuolloin 3-vuotiaan poikani kanssa. Koska aamuhetket ovat luonnossa parasta mitä tiedän, lähdimme tuolloinkin liikkeelle jo aamuviiden aikaan.

Lähdimme kävelemään Sääksjärveltä kohti Ammejärveä. Poluilla oli jo paljon pudonneita lehtiä, ilma oli muutenkin syksyinen.

Jos jotenkin saisi opetettua lapsille tervettä suhtautumista ja innostusta luontoon ja luonnossa liikkumiseen, niin voisi ehkä sanoa onnistuneensa edes yhdellä vanhemmuuden osa-alueella. Samalla näiltä retkiltä saa tavattoman paljon myös itselleen.


Retkikohteena Ammejärven laavu

Nuotiolla

Kuivuus

Hervannan ja Sääksjärven metsistä löytyy hyviä päiväretkikohteita myös lasten kanssa kulkijoille. Polut ovat melko käytettyjä ja kuluneita, mutta maasto ei ole kovin vaikeakulkuista ja välimatkat ovat lyhyitä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti