lauantai 18. kesäkuuta 2016

Karut mutta mukavat Lundhagsit, osa II

Syyskuussa 2014 kirjoittelin blogiini noihin aikoihin hankkimistani vaelluskengistä. Koska erilaisten käyttäjäkokemusten jakaminen on mielestäni yksi sosiaalisen median parhaista puolista, täytynee siihen kekoon yrittää omakin kortensa aina silloin tällöin kantaa. Kestotestin hengessä ajattelinkin kirjoittaa tämän hetken fiiliksiä näistä kengistä.

Tästä pääset palaamaan ensimmäiseen juttuun: http://tuliltapoluilta.blogspot.fi/2014/09/karut-mutta-mukavat-lundhagsit.htmlLundhagsin High Professional Opti -kengät ovat olleet minulla käytössä nyt pian kaksi vuotta. Edelleen olen erittäin tyytyväinen tuolloiseen hankintaani. Reissu reissulta kengät tuntuvat jalassa yhä mukavammilta ja istuvammilta. Ensimmäisen Lapinreissun jälkeen en muista kenkien aiheuttaneen minulle ainoatakaan rakkoa tai hiertymää. Aivan erityisesti pidän siitä, että kengät ovat jämäkkyydestään ja varrestaan huolimatta kevyet jalassa.

Kaksi asiaa määrittelee aika pitkälle näiden kalvottomien ja vuorettomien Lundhagsien käyttömukavuutta: sukitus ja nauhoitus. 

Käytän näissä kengissä aina kahta sukkaa, alla ohutta saumatonta lineriä ja päällä paksumpaa saapassukkaa. Materiaalina suosin etenkin merinovillasekoitteita, jotka ovat loistavia hengittävyydeltään.


Nauhoitus puolestaan on asia, jonka oppii vasta käytön myötä. Minulla on ollut pientä ongelmaa säären kanssa, jota tuppaa rinkkahommissa joskus ikävästi vihlomaan. Olen tämän takia välillä miettinyt jopa siirtymistä matalampivartiseen kenkään, vaikka sinänsä pidän pitkävartisen huolettomuudesta erilaisissa olosuhteissa. Viimeisellä UKK-puiston reissulla havaitsin kuitenkin jo ensimmäisenä päivänä, että kun kiristin kengät kaksivaiheisesti niin, että alaosa melko tiukkaan ja yläosa hyvinkin löysälle, tuntui että sääreen kohdistuva rasitus jakaantui paljon paremmin eikä minkäänlaista ongelmaa ollut sen jälkeen.

No, on pientä moitteen sijaakin. Viime vuoden lopulla huomasin, että molemmat kengät olivat alkaneet ujosti naureskelemaan kärjistään. Pohjan liimaus oli alkanut pettämään, jollon oikean jalan kengän osalta havaittava irtoama on n. 40-45 mm pituinen, vasemman jalan kengän vastaavasti n. 30 mm. Kuitissa mainittu vuoden takuuaika oli mennyt jo umpeen. Toimitin kengät myyjäliikkeeseen Tampereen Scandinavian Outdoor Storeen, joka otti homman hoitaakseen. Kengät kävivät parin kuukauden reissun Ruotsissa tehtaalla, ja tulivat korjattuina takaisin. Minulle tästä ei koitunut minkäänlaisia kustannuksia. Ihan loistavaa palvelua SOS:n Tampereen myymälältä sekä kengän valmistajalta. Toivotaan, että tämä ilmeinen tyyppivika tuli tässä korjattua, ja kengät palvelevat seuraavina vuosina ilman ongelmia.


Kenkiä olen rasvaillut säännöllisesti Peevon tilan sekä Nikwaxin rasvoilla. 

Tällä kokemuksella voin kyllä edelleen suositella Lundhagsin kenkiä muillekin. Pitää jalan kuivana, märässäkin maastossa, ei ole hiostavin mahdollinen, kuivuu nopeasti, eikä tarvitse miettiä milloin kalvo menee hajalle. Vielä ei ole tullut vastaan yhtään tilannetta, jossa olisin kaivannut kalvokenkää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti