Siirry pääsisältöön

Erinomainen handsfree-lapsenkuljetin - Deuter Kid Comfort II

Nyt on tultu tilanteeseen, jossa 66,67 % jälkikasvusta tulee kohtuullisesti toimeen omilla jaloillaan myös metsäpoluilla. Askeleen pidentyessä yksi kynnys lasten kanssa retkeilyyn madaltuu ja tuoreimman kolmanneksen metsään kuljettamista ajatellen päätinkin alkaa haarukoimaan nettikirppiksiltä lastenkantorinkkoja. Näin nuorimmainenkin pääsisi näppärästi mukaan tulille ja poluille.

Visio
Ankaran googletuksen ja käyttäjäkokemusten kartoitusten jälkeen selkeästi vahvimmaksi ehdokkaaksi nousivat Deuterin Kid Comfort-sarjan rinkat, joita näyttää liikkuvan runsaasti myös käytettyjen tavaroiden markkinoilla esimerkiksi tori.fi:ssä. Tarjolla oleva tavara vaikutti olevan myös hyväkuntoista, sillä rinkkojen funktionaalisuudesta johtuen niitä on yleensä käytettykin korkeintaan muutaman vuoden ajan, enemmän tai vähemmän satunnaisesti. Käytettyjen rinkkojen hintataso vähän mallista riippuen vaihteli n. 90-180 euron välimaastossa. Uutena vastaavien rinkkojen hinnat liikkuvat 200-300 euron haarukassa.


Rinkka sadesuojineen
Omaan visiooni sopivia rinkkoja löytyikin nopeasti. Päädyin valitsemaan Kid Comfort II ja III -mallien väliltä, sillä niissä oli I-mallia enemmän tilaa tavaroille. Maaliskuun ensimmäisinä keväisinä päivinä kysyntää tuotteille tuntui riittävän, mutta jo parin täpärästi myöhästyneen tarjouksen jälkeen kaupat tehtiin Deuter Kid Comfort II:sta ja parin päivän päästä paketti oli noudettavissa postista. Rinkan mukana tulivat myös irrotettavat aurinko- ja sadesuojat, jotka on kyllä saatavilla sopuhintaan myös uutena. Sadesuojan tarkoitus on helppo ymmärtää, ja kesän paahteissa korostuu varmasti myös aurinkosuojan merkitys lapsen istuessa korkealla, alttiina auringonpaisteelle. Sadesuojalle löytyy säilytyspaikka aurinkosuojan takaosasta vetoketjullisesta taskusta.Pienten ennakkoluulojen jälkeen sain lahjottua kuopuksemme koekaniiniksi. Ensivaikutelma rinkasta oli laadukas, ja tuntuma selässä oikeinkin rinkkamainen.  Lapsi kiinnitetään rinkkaan turvalliselta vaikuttavilla vöillä, ja rinkan toisen sivun saa avattua lastaamisen helpottamiseksi. Rinkan selkäosan pituus on helppo säätää sopivaksi eri kokoisille kantajille. Lantiovyö on tukeva ja myös rintaremmi löytyy. Muutenkin rinkassa on hyvät säätömahdollisuudet ja säätäminen onnistuu myös liikkeellä ollessa, kuten kunnon rinkassa kuuluukin. Lapsen mukavuuden varmistavat hyvät pehmusteet ja tuet.  Rinkassa on tukijalka, jonka varaan sen voi laskea maahan. Tällöin rinkka toimii retkellä kätevänä syöttötuolina. Pienenä puuttena sanottakoon, että tukijalka voisi olla hieman pidempi, jolloin voitaisiin saavuttaa vielä parempi seisomatukevuus. Käytännössä on todistettu, että lapsi ei vahingoita itseään, vaikka rinkka kellahtaisi vahingossa kumoon. 


Nyt rinkan kanssa on tehty muutamia makkaranpaistoretkiä. Sekä aasi että ratsastaja ovat tykänneet kovasti tästä kantolaitteesta. Kantajan kädet jäävät vapaaksi, ja tukeva rinkka mahdollistaa muutenkin hyvän liikkuvuuden. Rinkkaan mahtuu lapsen lisäksi mukavasti ainakin vaihtovaippa, paketillinen makkaraa, keksirasia, 1,2 litran termospullo, litran vesipullo, kahvipannu ja risukeitin. Rinkassa on myös valmius juomarakolle ja -letkulle. 


Säilytystilaa on sopivasti retkieväille ja pientarvikkeille

Optio juomarakolle
Lapsi tuntuu selässä kevyeltä, ja oletettavasti lapsella on ihan mukavat näköalat. Yleensä jossakin vaiheessa korvan takaa alkaa kuulumaan tasainen tuhina, tai räkätaudin aikana jopa kuorsaus, mikä toimikoon vakuuttavana indikaattorina viihtyvyydestä. Todistettavasti lapsi voi nukkua rinkassa jopa kahden tunnin päiväunet, kunhan pohjalla on riittävästi raitista ilmaa ja ulkoilua.


----

Tätä arvostelua varten haastattelin myös kyytiläistä (2-v. lapsi):

- Onko tämä rinkka kiva?
- Eeiii
- Tykkäätkö olla tämän kyydissä?
- Eiiii
- Etkö tykkää olla tämän kyydissä?
- JoooooTuote: Deuter Kid Comfort II

Hinta käytettynä: 115 euroa postikuluineen (tori.fi)
Linkki valmistajan tuotesivuille: http://www.deuter.com/

+ Kevytrakenteinen
+ Säilytystilaa sopivasti
+ Matkustusmukavuus
+ Kantomukavuus
+ Laadukkaan oloinen rakenne ja materiaalit
+ Erittäin hyvä säädettävyys

- Sadesuoja vain lapsen hartialinjan yläpuolella
- Tukijalka voisi olla hieman pidempikin

Suosittelen lämpimästi! Käytettynä ostaessa kannattaa toki kiinnittää vähän huomiota siihen, minkä vuoden tuotantoa rinkka on, sillä käsittääkseni ominaisuuksia on vähän paranneltu vuosittain. Hintaan tällä ei välttämättä ole vaikutusta.

Lopuksi pakollinen koirakuvaKommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Parkanon Talvikas - Kelpo saapas vaihtelevaan talveen

Taisi olla taaksepäin laskettuna toisen tai kolmannen kesän välisenä harmaana aikana, kun tuli tarve hankkia saappaat joilla tarkenisi tarpeen tullen pakkaskeleissäkin, ja joiden pohja ei olisi hengenvaarallisen liukas. Metsälenkkejä koiran kanssa, satunnaisia metsäsuksilenkkejä, lasten kanssa ulkoilua. Toisin sanoen mukavat, käytössä kestävät liikkumis- ja olokengät talveen. Siinä prinsiippejä kenkien hankinnalle. Kävin kokeilemassa monia kevytsaappaita mm. Hongkongin ja Motonetin valikoimasta. Samoin tilasin kokeiltavaksi myös paljon kehutut Muckbootin talvisaappaat. Muckbootien varret olivat minun lyhyisiin sääriini liian pitkät, ja kengät olivat muutenkin ehkä liian jämerää tekoa minun tarpeisiini. Kevytsaappaat olivat sinänsä hyviä (ja halpoja), mutta niistä, kuten Muckbooteistakin puuttui hiihtorantti, jota tarvitsisinn käytössäni olevilla suksilla hiihtämiseen. Nokian huopavuorisaappailla olen hiihtänyt ja kävellyt pienen ikäni. Ne täyttävät asiansa, ja etenkin irrallinen hu

Karut mutta mukavat Lundhagsit

T uote: Lundhags High Professional Opti –vaelluskenkä Paino: n. 900 g / kenkä Varren korkeus: 30 cm Kuten jo aiemmin kirjoitin, päätin hankkia elämäni ensimmäisiksi oikeiksi vaelluskengiksi   Erä-lehden testivoittajan isoveljet, eli pitkävartiset Lundhagsin High Professionalit. Lestivalikoimasta leveälestisempi Opti –malli tuntui sopivimmalta kuin tavallinen malli. Seuraavassa yritän luoda pikakatsauksen saappaiden ominaisuuksiin ja käyttökokemuksiin.

Lundhags Avhu Pant - mukavat jokapaikanhousut

Keväällä ostoskoriini tarttui XXL:stä Lundhagsin Avhu -housut. Heti tämän jälkeen nämä housut vaikuttivat tarttuvan jalkoihini, sillä viimeisten parin-kolmen kuukauden aikana en ole juuri muita housuja vapaa-ajalla pitänytkään. Oikeastaan ainoa paikka, jossa olen joutunut jotkut muut housut jalkoihini vetämään, ovat toimisto, asiakastapaamiset sekä remonttipuuhat. Remonttihommissakin nämä olisivat mitä mukavimmat, mutta sotkeutumisen ja rikkoutumisen riski on liian suuri. Avhut ovat riittävän kevyet ja jalassa erittäin mukavat. Mukavuutta tuo (ainakin minun alaruumiiseni) sopiva leikkaus sekä toimivat joustopaneelit polvissa ja takamuksessa. Pidän myös siitä, että tuuletusaukot on sijoitettu lahkeiden sivujen sijasta etupuolelle. Mielestäni tämä ratkaisu on tehokkaampi tapa ehkäistä jalkojen hikoamista etenkin sisätiloissa. Musta kangas on joustavaa materiaalia Vetoketjulliset tuuletusaukot on hyvin sijoiteltu Housujen päämateriaali on polyesterin ja puuvillan