Siirry pääsisältöön

Koira tuli taloon

Vuoden 2015 lähtökohtia voisi meidän perheen osalta hyvin kuvata vanhalla sanonnalla: Uusi vuosi, uudet kujeet. Perheen pienimmät lähtivät päiväkotiin, ja meille vanhemmille alkoi uusia opiskelu- ja työkuvioita heti vuoden ensimmäisellä viikolla. Aivan vuoden alkajaisiksi pohjoisen joululoma piti "jättää kesken" ja ajella jo uudenvuoden päivänä takaisin Pirkanmaalle. Seuraavana päivänä oli tiedossa uuden asukkaan saapuminen perheeseemme.

Meille on ollut aina suuri haave, että joskus kattilakuntamme käsitettä laajennetaan koskemaan myös koiranruokakuppeja. Nyt tämä haave totetui ja bordercollietyttö Mandi (Kautuksen Blenda) muutti meille 2.1.2015 Lempäälästä.

Parin viikon yhteiselon jälkeen Mandi vaikuttaa olevan oikein oppimis- ja sopeutumiskykyinen pentu. Tässä lyhyessä ajassa Mandista on tullut erottamaton osa meidän elämäämme. Jo nyt on vaikea kuvitella elämää ilman koiraa ja siihen liittyviä aktiviteetteja. Lapsetkin ottivat koiran heti omakseen, vaikka ovatkin toki välillä helisemässä eloisan pennun kanssa. Jos kaikki mene hyvin, tässä on kasvamassa hieno harrastuskaveri ja seuralainen reissuille.

Mandin edesottamuksista varmasti lisää myöhemmin. Pari kuukautta on pitänyt melkoisen kiirettä, mutta toivottavasti pian ehtisi taas jonnekin laavulle rauhoittumaan.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Parkanon Talvikas - Kelpo saapas vaihtelevaan talveen

Taisi olla taaksepäin laskettuna toisen tai kolmannen kesän välisenä harmaana aikana, kun tuli tarve hankkia saappaat joilla tarkenisi tarpeen tullen pakkaskeleissäkin, ja joiden pohja ei olisi hengenvaarallisen liukas. Metsälenkkejä koiran kanssa, satunnaisia metsäsuksilenkkejä, lasten kanssa ulkoilua. Toisin sanoen mukavat, käytössä kestävät liikkumis- ja olokengät talveen. Siinä prinsiippejä kenkien hankinnalle. Kävin kokeilemassa monia kevytsaappaita mm. Hongkongin ja Motonetin valikoimasta. Samoin tilasin kokeiltavaksi myös paljon kehutut Muckbootin talvisaappaat. Muckbootien varret olivat minun lyhyisiin sääriini liian pitkät, ja kengät olivat muutenkin ehkä liian jämerää tekoa minun tarpeisiini. Kevytsaappaat olivat sinänsä hyviä (ja halpoja), mutta niistä, kuten Muckbooteistakin puuttui hiihtorantti, jota tarvitsisinn käytössäni olevilla suksilla hiihtämiseen. Nokian huopavuorisaappailla olen hiihtänyt ja kävellyt pienen ikäni. Ne täyttävät asiansa, ja etenkin irrallinen hu

Karut mutta mukavat Lundhagsit

T uote: Lundhags High Professional Opti –vaelluskenkä Paino: n. 900 g / kenkä Varren korkeus: 30 cm Kuten jo aiemmin kirjoitin, päätin hankkia elämäni ensimmäisiksi oikeiksi vaelluskengiksi   Erä-lehden testivoittajan isoveljet, eli pitkävartiset Lundhagsin High Professionalit. Lestivalikoimasta leveälestisempi Opti –malli tuntui sopivimmalta kuin tavallinen malli. Seuraavassa yritän luoda pikakatsauksen saappaiden ominaisuuksiin ja käyttökokemuksiin.

Lundhags Avhu Pant - mukavat jokapaikanhousut

Keväällä ostoskoriini tarttui XXL:stä Lundhagsin Avhu -housut. Heti tämän jälkeen nämä housut vaikuttivat tarttuvan jalkoihini, sillä viimeisten parin-kolmen kuukauden aikana en ole juuri muita housuja vapaa-ajalla pitänytkään. Oikeastaan ainoa paikka, jossa olen joutunut jotkut muut housut jalkoihini vetämään, ovat toimisto, asiakastapaamiset sekä remonttipuuhat. Remonttihommissakin nämä olisivat mitä mukavimmat, mutta sotkeutumisen ja rikkoutumisen riski on liian suuri. Avhut ovat riittävän kevyet ja jalassa erittäin mukavat. Mukavuutta tuo (ainakin minun alaruumiiseni) sopiva leikkaus sekä toimivat joustopaneelit polvissa ja takamuksessa. Pidän myös siitä, että tuuletusaukot on sijoitettu lahkeiden sivujen sijasta etupuolelle. Mielestäni tämä ratkaisu on tehokkaampi tapa ehkäistä jalkojen hikoamista etenkin sisätiloissa. Musta kangas on joustavaa materiaalia Vetoketjulliset tuuletusaukot on hyvin sijoiteltu Housujen päämateriaali on polyesterin ja puuvillan