Siirry pääsisältöön

Lundhags Avhu Pant - mukavat jokapaikanhousut

Keväällä ostoskoriini tarttui XXL:stä Lundhagsin Avhu -housut. Heti tämän jälkeen nämä housut vaikuttivat tarttuvan jalkoihini, sillä viimeisten parin-kolmen kuukauden aikana en ole juuri muita housuja vapaa-ajalla pitänytkään. Oikeastaan ainoa paikka, jossa olen joutunut jotkut muut housut jalkoihini vetämään, ovat toimisto, asiakastapaamiset sekä remonttipuuhat. Remonttihommissakin nämä olisivat mitä mukavimmat, mutta sotkeutumisen ja rikkoutumisen riski on liian suuri.


Avhut ovat riittävän kevyet ja jalassa erittäin mukavat. Mukavuutta tuo (ainakin minun alaruumiiseni) sopiva leikkaus sekä toimivat joustopaneelit polvissa ja takamuksessa. Pidän myös siitä, että tuuletusaukot on sijoitettu lahkeiden sivujen sijasta etupuolelle. Mielestäni tämä ratkaisu on tehokkaampi tapa ehkäistä jalkojen hikoamista etenkin sisätiloissa.

Musta kangas on joustavaa materiaalia
Vetoketjulliset tuuletusaukot on hyvin sijoiteltu
Housujen päämateriaali on polyesterin ja puuvillan sekoitusta (65/35) ja joustomateriaali sisältää puolestaan polyesteria, nylonia ja elastaania (60/30/10). Materiaali ei ole veden- tai tuulenpitävää, mutta kastuessaankaan eivät tunnu epämiellyttäviltä ja kuivuvat nopeasti. Tuulenpitävyys on hieman normaalihousuja parempaa, mutta eivät nämä mitkään tuulihousut ole.

Lahkeensuissa on nauhakiristys sekä kengän nauhoitukseen pujotettava koukku. Tämä varmistaa housunlahkeiden pysymisen alhaalla myös maastossa liikuttaessa. Tosin, muutaman kerran kiristysnauhan lukko on auennut kävellessä. Jatkossa täytyy pujottaa ylimääräinen nauha omaan "käytäväänsä" ja katsoa, jos tämä auttaisi lukitusta pysymään paremmin kiinni.


Lahkeensuun kiristys
Housuissa on normaalien taskujen lisäksi reisitaskut molemmissa lahkeissa. Vetoketjusulkeiset taskut ovat mainiot. Oikeanpuoleisessa reisitaskussa on lisäksi perus Iphonen kokoinen verkkotasku, jonka olen haivainnut myös varsin onnistuneeksi ratkaisuksi esim. sytyttimen, avainten, korttilompakon, sääskimyrkkypullon tms. säilyttämiseen. Muutenkaan näiden housujen kanssa ei ole syntynyt tavallista, taskuista putoilevista tavaroista syntyvää harmitusta.

Reisitaskussa on hyvä vetoketjusulku
Reisitaskun sisätaskuun sujahtaa vaikka punainen ohvi
Olen käyttänyt housuja nyt ehkä 50 päivää, sisältäen ehkä 40 kävelylenkkiä poluilla ja risukoissa koiran kanssa. Housut ovat edelleen mainiossa kunnossa, ainoastaan lahkeensuussa on havaittavissa aivan pientä kulumaa. Parhaat koskaan omistamani everyday-housut, jotka ovat kilpailukykyiset myös hinnaltaan.

+ Hyvä istuvuus, eivät hierrä eivätkä purista
+ Joustavuus siellä missä sitä tarvitaan
+ Eivät maastohousut, viitsii pitää myös julkisilla paikoilla
+ Taskujen muotoilu, reisitaskujen vetoketjukiinnitys
+ Lahkeensuiden kiinnitys kenkään
+ Kuivuvat nopeasti

- Lahkeensuun kiristysnauhan pitävyys

____
Linkki valmistajan sivulle: http://www.lundhags.se/Kommentit

 1. Kutistuuko pesussa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! En ole kyllä huomannut kutistumista, eikä materiaali taida sellaiselle erityisen altis ollakaan. Ihan pesuohjeen mukaisesti olen pessyt. On kyllä kestävät ja mukavat housut.

   Poista
 2. Ostin eilen nämä, miesten mallit, koska taas naisia syrjitään ja valittavissa oli vain harmaat tai punaiset. Miesten valikoimasta löytyvä Petroolin sävy oli aika hieno ja yhden illan kosteassa säässä housuja testattuani totesin että aivan sairaan hyvät ja hengittää hyvin. Toki ihan vesisateessa nämä ei ehkä toimi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaus hävisi jonnekin bittiavaruuteen. Mutta tosiaan, eivät ole varsinaiset sadehousut mutta lämpimämpinä vuodenaikoina eivät ole märkänäkään mitenkään toivottoman epämukavat jalassa, ja kuivuvat tosi nopeasti. Vuoroviikoin melkeinpä on olo-, ulkoilu- ja rymyhousuna kyseiset Avvhut tai Lundhagsin Traverset. Alun ihmettelyn jälkeen myös lahkeensuun kiristys toimii ihan moitteetta.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Parkanon Talvikas - Kelpo saapas vaihtelevaan talveen

Taisi olla taaksepäin laskettuna toisen tai kolmannen kesän välisenä harmaana aikana, kun tuli tarve hankkia saappaat joilla tarkenisi tarpeen tullen pakkaskeleissäkin, ja joiden pohja ei olisi hengenvaarallisen liukas. Metsälenkkejä koiran kanssa, satunnaisia metsäsuksilenkkejä, lasten kanssa ulkoilua. Toisin sanoen mukavat, käytössä kestävät liikkumis- ja olokengät talveen. Siinä prinsiippejä kenkien hankinnalle. Kävin kokeilemassa monia kevytsaappaita mm. Hongkongin ja Motonetin valikoimasta. Samoin tilasin kokeiltavaksi myös paljon kehutut Muckbootin talvisaappaat. Muckbootien varret olivat minun lyhyisiin sääriini liian pitkät, ja kengät olivat muutenkin ehkä liian jämerää tekoa minun tarpeisiini. Kevytsaappaat olivat sinänsä hyviä (ja halpoja), mutta niistä, kuten Muckbooteistakin puuttui hiihtorantti, jota tarvitsisinn käytössäni olevilla suksilla hiihtämiseen. Nokian huopavuorisaappailla olen hiihtänyt ja kävellyt pienen ikäni. Ne täyttävät asiansa, ja etenkin irrallinen hu

Karut mutta mukavat Lundhagsit

T uote: Lundhags High Professional Opti –vaelluskenkä Paino: n. 900 g / kenkä Varren korkeus: 30 cm Kuten jo aiemmin kirjoitin, päätin hankkia elämäni ensimmäisiksi oikeiksi vaelluskengiksi   Erä-lehden testivoittajan isoveljet, eli pitkävartiset Lundhagsin High Professionalit. Lestivalikoimasta leveälestisempi Opti –malli tuntui sopivimmalta kuin tavallinen malli. Seuraavassa yritän luoda pikakatsauksen saappaiden ominaisuuksiin ja käyttökokemuksiin.